Grønlands kryssingen: Eirikson goggles står testen for Forsvaret på ski - Specula

Grønlands kryssingen: Eirikson goggles står testen for Forsvaret på ski

Å krysse Grønland er en utrolig utfordrende oppgave, men når norske forsvarssoldater bestemte seg for å ta på seg denne formidabelt krevende oppgaven, visste de at utstyret deres måtte være av høyeste kvalitet. En avgjørende del av dette utstyret var Eirikson, spesielt utviklet for ekstreme forhold og ski-briller som gjorde linsebytte enkelt takket være magnetene som holdt dem på plass. La oss utforske hvordan disse solbrillene møtte utfordringen på den tøffe ekspedisjonen over Grønland.

Eirikson: Ski-briller for ekstreme forhold

Eirikson-solbrillene, utviklet av Specula Norwegian Sunglasses, ble valgt som det foretrukne øyebeskyttelsesutstyret for ekspedisjonen. Disse ski-brillene er spesielt designet for ekstreme forhold, og de kombinerer klarhet, beskyttelse og slitestyrke med en innovativ løsning for enkelt linsebytte takket være magnetene som holdt dem på plass.

Klarhet i det hvite landskapet

På Grønland blir øynene utsatt for intens sollys som reflekteres av det hvite landskapet. Eirikson-solbrillene, utstyrt med fotokromatisk teknologi, tilpasset seg raskt endrende lysforhold. Dette ga soldatene klar sikt og beskyttelse mot skadelige UV-stråler, selv når de beveget seg fra sterkt sollys til skyggefulle områder. Den fotokromatiske linsen var en essensiell funksjon som gjorde det mulig å tilpasse seg skiftende lysforhold på vinterlandskapet.

Beskyttelse mot elementene og enkelt linsebytte

Ekspedisjonen over Grønland innebar også å møte sterke vinder, snøstormer og ekstreme kuldegrader. Eirikson beskyttet øynene mot støv og snø, og deres robuste konstruksjon sto imot de tøffeste værforholdene. Men det som virkelig utmerket seg var muligheten for enkelt linse bytte. Magnetene som holder linsen på plass, gjorde det mulig for soldatene å tilpasse seg skiftende lysforhold og skifte til en annen linse når det var nødvendig, alt uten å måtte ta av seg solbrillene i de bitende kuldegradene.

Soldatenes erfaringer med Eirikson

Under ekspedisjonen ble Eirikson en uvurderlig del av soldatenes utstyr. De rapporterte om fremragende klarhet, komfort og slitestyrke gjennom hele turen. Fotokromatisk teknologi og enkel linse bytte funksjon viste seg spesielt nyttig når de navigerte i de krevende forholdene på Grønland.

En suksesshistorie for Eirikson

Ekspedisjonen over Grønland ble en suksess, og Eirikson-solbrillene styrket sitt rykte som den ultimate beskyttelsen mot de mest ekstreme forholdene. Specula er stolt over å ha vært en del av denne ekspedisjonen og fortsetter å forplikte seg til å utvikle briller som kan stå imot de mest utfordrende forholdene. Eirikson representerer den perfekte kombinasjonen av klarhet, beskyttelse og praktisk funksjonalitet som er avgjørende for eventyr i ekstreme vinter miljøer.