Historie

Tre år med inspirasjon fra norske polfarerhelter

I 2021, da vi startet reisen med Specula var vår visjon klar - vi ønsket å skape solbriller som ikke bare beskyttet øynene, men som også bar med seg historien om Norges utrettelige polarhelter. Inspirert av deres mot og vilje til å utforske de mest avsidesliggende delene av vår planet, tok vi fatt på vår egen utfordring: Å lage verdens beste briller for en aktiv livsstil. Laget av utøvere - for utøvere!  

Vår historie er kort, men vår arv er dyp. Vi henter inspirasjon fra legendariske utforskere som Roald Amundsen, Fridtjof Nansen, og Thor Heyerdahl. Deres eventyr og oppdagelser har vært våre guider, og deres verdier har vært vårt kompass. Fra første stund har vi forpliktet oss til å lage briller som ikke bare reflekterer deres mot, men også gir folk muligheten til å omfavne sin indre eventyrer.

Hvert par briller vi har designet og produsert bærer et snev av denne arven. Fra den banebrytende polarforskningen til de modige ekspedisjonene over verdenshavene, har vi fanget essensen av norske polarhelter. Hver detalj, fra valg av materialer til designet, har blitt nøye gjennomtenkt for å hedre deres minne.

Siden oppstarten har vi bygget en sterk fellesskapskultur rundt vår merkevare, Specula Kollektivet. Vi har sett våre solbriller på eventyr over hele verden, båret av mennesker som deler vår lidenskap for utforskning og samhold. Det har vært utrolig å se våre kunder dele sine egne historier om hvordan våre solbriller har blitt en del av deres egne eventyr.

 

Men vår reise er ikke over. Som ungt merke, ser vi frem til mange flere år med vekst og utfordringer. Vi vil fortsette å utvikle innovative produkter som oppfyller behovene til våre kunder, samtidig som vi opprettholder vår forpliktelse til kvalitet og bærekraft. Vår korte historie er bare begynnelsen på vår reise mot å bli en betydelig aktør i solbrille industrien, og vi er takknemlige for at du er en del av denne reisen med oss.

Sammen vil vi fortsette å utforske, inspirere og feire eventyrerne.