Jonas Irmer | Fra Oslo til marka | Ultraløper - Specula

Jonas Irmer | Fra Oslo til marka | Ultraløper

Møt Jonas Irmer: Lidenskapelig ultraløper og Specula-ambassadør

I vår nye serie av intervjuer ønsker Specula å utforske verden av løping fra alle mulige vinkler. Vi snakker med alt fra profesjonelle idrettsutøvere til hobby-mosjonister og nybegynnere for å lære mer om deres lidenskap for løping og eventyr. Først ut er Jonas Irmer, en 31 år gammel ultraløper fra Fredrikstad som for tiden bor i Oslo. Jonas har nylig imponert oss med sin 10. plass i Ecotrail Oslo sin 80 km-løp, og tidligere sikret han seg 2. plassen i den første utgaven av Ecotrail København sin 80 km-løp.

Favoritturen på stien: Fra Oslo til marka

Når vi spurte Jonas om hans favorittur på stien, tok han oss med tilbake til hjemmet sitt i Oslo. "Siden jeg bor i Oslo," begynte Jonas, "syns jeg det er veldig unikt å kunne ta på seg løpeskoene og starte turen hjemmefra og ut av byen og opp til marka. Oslo har så mange stier! Om jeg skal trekke fram en favoritt må jeg si at en av favoritturene mine er nok å løpe blåstien inn mot Sinober Sportstue for en varm kopp kaffe, iskald brus og en fersk bolle." Det er noe spesielt med å kunne kombinere bylivets energi med den naturskjønne skjønnheten til marka.

Store løpsutfordringer og mestring

Når det gjelder utfordringer, nevnte Jonas sitt første ultraløp i 2018 som en av de mest krevende øyeblikkene. "Det var et brutalt møte med ultrasirkuset," delte han. "Jeg hadde nok tilbrakt flere timer på treningsstudioet enn i løpeskoene, og det fikk jeg betale prisen for. Men jeg fullførte, og det var en mestringsfølelse jeg aldri hadde kjent på tidligere." Jonas trakk også frem Hardangerjøkulen Ultra i 2019, sitt første og foreløpig eneste 100 km-løp, som en annen betydningsfull utfordring som han mestret med hjelp fra en venn som introduserte ham for ultraløping.

Viktige råd for terrengløp

For de som vurderer terrengløp, delte Jonas noen verdifulle råd:

  • Start rolig og øk gradvis: Jonas anbefaler å begynne treningen rolig og gradvis øke mengden av løping på stier. Terrengløping legger mer belastning på kroppen enn løping på flatt underlag.

  • Vær observant på stien: Terrengløping krever ekstra oppmerksomhet på terrenget for å unngå skader. Jonas understreket viktigheten av å være oppmerksom på stien.

  • Riktig utstyr: Å finne riktig løpesko som passer deg er avgjørende. Jonas anbefalte også å ha med nødvendig utstyr på lengre turer, inkludert mat, drikke, klesskift, førstehjelpsutstyr, GPS-klokke, lykt, og solbriller som Specula Roald med fotokromatisk linse for å tilpasse seg skiftende lysforhold.

Favoritt utstyr for trening og løp

Når det kommer til favorittutstyr for trening og løp, nevnte Jonas noen nøkkelkomponenter:

  • Løpesko: Han foretrekker Hoka One One-skoparet, Speedgoat for lengre treningsturer og Tecton X for kortere turer og løp.

  • Sekk med nødvendigheter: Jonas bruker Salomon Adv Skin 12-sekken for å kunne ha med seg alt han trenger på lengre turer.

  • Beskyttelse og klarhet: Jonas setter pris på Specula Roald med fotokromatisk linse, spesielt for deres evne til å tilpasse seg skiftende lysforhold på en treningstur i marka.

Drømmer og mål i løping

Jonas delte også noen av sine drømmer og mål i løping. Han beskrev sitt drømmeløp som "et løp hvor alt går på skinner." Han ønsker å oppleve en løpssituasjon hvor alt klaffer, fra næring og ben til mental